24 Mart 2013 Pazar

ÇAKMA YAĞ MANTISI

ÇAKMA YAĞ MANTISI

Kayserililerin harika yaptıkları , özelliklede canım arkadaşım Nurgülümün müthiş
yaptığı yağ mantısının çakma yani daha az zaman alanını yaptım bugün.Ben çok beğendim
bakalım siz de beğenecekmisiniz?


2 yada 3 kişi için 1 adet ekmek hamuru yeterli.Siz kişi sayısına göre arttırabilirsiniz.
1 adet ekmek hamuru küçük parçalar halinde sıvıyağda kızartılır.Yarım soğan sıvıyağda
sotelenir ve içine 150 gr kadar kıyma eklenir.Kıyma suyunu çekene kadar pişirilir sonra 1 tatlı kaşığı salça ,tuz,karabiber ve 3 yemek kaşığı su ilave edilir.1 dk daha pişirildikten sonra kızarmış
hamur parçalarının üzerine dökülür.En üste ise sarımsaklı yoğurt dökülür.


2 yorum:

  1. Gerçeğini tercih ederim diyecektimki başlığını okuyunca bununda gerçeğini hiç aratmayacağından eminim.Ellerine sağlık canım.Enfes görünüyor,bir Kayserili olarak bu pratik buluşundan dolayı kutluyorum seni..

    YanıtlaSil
  2. değişik olmuş bu tarif tamda akşam ne pişirsem derken :)) hemen akşam denecek ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...