25 Temmuz 2012 Çarşamba

KIYMALI BEĞENDİ

KIYMALI BEĞENDİ

Kıymalı harç için

- 200 gr kıyma
- 2 yemek k.sıvıyağ
- 1 küçük doğranmış soğan
-1 tepeleme tatlı k.salça
- 3 yemek k.su
- tuz,karabiber

Beğendi için

- 3 yemek k.tereyağ
- 1 yemek k.un
- 1.5 su b.süt
- yarım su b.rende kaşar peynir
- 1 kutu közlenmiş patlıcan(ben işin kolayına kaçtım siz isterseniz 1 kg.kadar patlıcanı közleyip yapabilirsiniz.)

YAPILIŞI

Soğan sıvıyağ ile sotelendikten sonra kıyma eklenir ve 2 dk.daha sotelenir.Salça,baharatlar
ve su eklenerek 2 dk.pişirilir.Diğer yandan tereyağ eritilir içine un katılarak şöyle bir çevrilir.
hemen süt ilave edilir.kıvama gelince patlıcan ve kaşar eklenip 2 dk.pişirilir.Tabağa önce beğendi sonra kıymalı harç konularak afiyetle yenir.

DELİ KIZ ŞİDDETLE TAVSİYE EDER









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...