26 Ağustos 2011 Cuma

RAMAZAN PİDELİ TAVUK

RAMAZAN PİDELİ TAVUK



Malzemeler



-       Yarım kg. kuşbaşı tavuk

-       5 sivribiber-1 kırmızı biber(küçük doğranmış)

-       2 soğan(piyazlık doğranmış)

-       1 doğranmış domates

-       3 yemek k. sıvıyağ

-       Tuz,karabiber,kekik,tavuk sosu(mevsim marka hazır sos)

-       Çeyrek pide

-       Pideleri ıslatmak için 1 su b.sıcak su(tavuk suyu daha güzel olur ama ben kullanmadım.)

-       4 yemek k. kızdırılmış tereyağ

ÜZERİ İÇİN

-       1 su b. yoğurt

-       2 diş sarımsak

SOS İÇİN

-       2 yemek k.sıvıyağ

-       1 yemek k.salça

-       1 çay büyük çay b.su

Yapılışı

Pideler küçük doğranarak 10 dk fırınlanır.Üzerlerine sıcak su dökülür.

Soğan ve biberler sıvıyağ ile sotelenir.Tavuklar,baharatlar ve domates eklenerek iyice

pişirilir.Pidelerin üzerine dökülür.Tereyağ gezdirilir.

Yoğurt sarımsakla karıştırılıp tavukların üzerine dökülür.Sos malzemeleri ayrı bir yerde

pişirilip,yoğurdun üzerine gezdirilir.  







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...